Słodka strona fotografii – fotografia wypieków, deserów, napojów
Cześć! Nazywam się Paulina Reczkowska, a jedną z moich największych pasji jest fotografia. Ukończyłam dziennikarstwo i komunikację społeczną (spec. fotografia medialna i reklamowa) na Uniwersytecie Gdańskim.
Na samym początku interesowałam się głównie fotografią sportową, później jednak moje serce mocniej zabiło do fotografii kulinarnej. I tak już zostało do tej pory. Fotografia kulinarna nie pojawiłaby się jednak w moim życiu, gdyby nie moje zamiłowanie do przygotowywania słodkości. Od 2012 roku prowadzę bloga kulinarnego Czekoladą utkane, na którym publikuję autorskie fotografie i przepisy (zarówno na tradycyjne wypieki, jak i te w zdrowszej odsłonie). Moim oczkiem w głowie jest również profil na Instagramie.
Do tej pory współpracowałam m.in. z takimi markami jak Electrolux, Coffeedesk.pl, Tesco, Winiary, Lindt, tołpa, Wedel, Hurom czy Lidl (więcej w zakładce „Klienci i realizacje”), a do moich zadań należało przygotowywanie autorskich przepisów i fotografii, które były m.in. drukowane w magazynach, umieszczane na stronach internetowych, blogach i kanałach społecznościowych klientów, wykorzystywane w e-bookach, aplikacjach czy książkach. Klienci, którzy ze swoim produktem chcą dotrzeć np. do pasjonatów gotowania, korzystają także chętnie z możliwości lokowania produktów na moim blogu czy Instagramie.
Podobno jestem perfekcjonistką i estetką. I miłośniczką dobrych serników, a jakże! 🙂
Jeśli podobają Ci się moje realizacje, zapraszam serdecznie do współpracy!